ÇELİK KONSTRÜKSİYON YAPI VE ÇATI SİSTEMLERİÇelik Konstruksiyon Hangar & Depo Yapımı
Çelik hangar taleplerinizi analiz ediyor, yerinde keşif uygulaması yapıyoruz. Belirlenen yükseklik ve ölçülerde bilgisayar ortamında uzman ekibimiz tarafından proje tasarımı gerçekleştiriliyor. Projelendirilen çelik hangarın 3d tasarımını onayınıza sunuyoruz.
Depo Hangar; genellikle ürün ya da araç depolamak için tercih edilen, çelik konstrüksiyon sistem kullanılan, ihtiyaca göre yüksekliği ayarlanabilen, kolonlu ve kolonsuz olarak üretilen çelik yapılardır.
Çelik hangar daha çok hava alanları, şantiyeler, büyük atölyeler, fabrika vb. iş yerleri için çelik konstrüksiyondan üretilen sağlam yapılardır. Uçakların saklanması ve bakım alanları oluşturmak için de kullanılabilmektedir. Aynı şekilde depo ve antrepolar büyük firmaların istif alanı, gümrük bölgelerindeki stok alanları vb. amaçlar için kullanılır.
Çelik depoların yüksekliği, ihtiyacınıza göre 4m’den 10m’ye kadar değişebilmektedir. Hangar yükseklikleri ise 22m’ye kadar çıkabilmektedir. Depo ve hangarların kolonsuz olarak üretilmesi, içerideki alandan maksimum şekilde faydalanabilmek içindir. İhtiyaç duyulması halinde depo ve hangar içerisine asma vinç veya hareketli vinç sistemi kurulabilmektedir. Talebiniz halinde depo ve hangarların içerisine asma kat ara kat sistemleri de kurulabilmektedir.
Depo ve hangarların kullanım amacına göre üretim aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlardan biri izolasyon işlemidir. Çevre duvarlarda ve çatıda kullanılacak izolasyon, bölge özellikleri düşünülerek, içeride bulunan ürünlerin her türlü iklim koşulunda zarar görmeden muhafaza edilmesini sağlamalıdır.
Hangar depo modelleri, şekline göre silindirik hangar, prizmatik hangar gibi isimlendirilmek ile birlikte kullanım amacına göre uçak hangarı, gümrüklü antrepo, askeri depo gibi model isimleri de kullanılmaktadır.
Onayınız ile projeyi başlatıyor ve ilk olarak çelik konstrüksiyon yapı için gerekli olan alt yapı betonu döküyoruz. Bilgisayar ortamında çizimleri yapılan çelik yapı elemanlarını kusursuz şekilde üreterek montaj aşamasına geçiyoruz. Talebinize ve bölgenin durumuna göre montaj işlemini kaynakla veya vidalı sistem (demonte olarak) ile yapıyoruz.
Talebinize göre, iskeleti tamamlanan hangarın üzerine ve çevre duvarlarına kapama işlemi uyguluyoruz. Bu işlem için galvanizli sac, sandviç panel ya da boyalı sac gibi kaplama malzemeleri kullanılmaktadır. Yine isteğinize göre çelik hangarın yan ve çatı kısmında belirli bölgelere şeffaf paneller uygulanarak, gün ışığından faydalanabilme imkanı sağlanmaktadır. Hangar kapıları ise genellikle demir sürgülü kapılar olarak tasarlanır.